Кількість хворих на коронавірус 2019-nCoV перевищила 14,5 тис. осіб – МОЗ України

Спалах коронавірусу виник у Китаї наприкінці 2019 року
Фото: EPA

Станом на ранок 2 лютого від нового коронавірусу померло 305 осіб, повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

Кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом 2019-nCoV до ранку 2 лютого зросла до 14 568, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України.

За даними відомства, 305 осіб, які заразилися інфекцією, померли.

“Підтверджено 155 випадків завезення нового коронавірусу за межами Китаю, з них 23 випадки – у країнах Європи (вісім – у Німеччині, шість – у Франції, по два – в Італії, Росії і Великобританії, по одному – в Іспанії, Фінляндії і Швеції). В Україні жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції не зареєстровано", – повідомили в МОЗ.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 1 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Як повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я, випадки зараження, крім Китаю та країн Європи, також підтверджено у США, Канаді, Японії, Австралії, Південній Кореї, Малайзії, В'єтнамі, Камбоджі, Таїланді, Сінгапурі, Шрі-Ланці, Індії, Непалі, ОАЕ та на Філіппінах.