КНДР запустила нову ракету, регламентний комітет Ради заступився за Довгого, в Україні дали старт 4G. Головне за день

Головні новини вівторка
Фото: EPA; pixabay.com; Воля Народу - депутатська група / Facebook

"ГОРДОН" подає огляд основних подій вівторка, 4 липня.

"Хвасон-14" полетіла

У КНДР заявили про успішне випробування першої міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-14".

У Токіо зазначили, що нерозпізнана північнокорейська ракета впала в Японському морі, у виключній економічній зоні Японії.

"ПриватБанк": ситуація залишається незрозумілою

Щодо колишніх власників "ПриватБанку" відкрито кримінальне провадження за доведення фінустанови до неплатоспроможності, заявив голова правління банку Олександр Шлапак.

Водночас, за його словами, компанії екс-акціонерів через суд вимагають стягнути з банку приблизно 9 млрд грн.

Транш МВФ відкладуть

Наступний транш фінансової допомоги Україні від Міжнародного валютного фонду в розмірі $1,9 млрд буде відкладено до кінця 2017 року – Рада не встигла ухвалити всіх законів, передбачених умовами попереднього траншу. Про це повідомив прем'єр Володимир Гройсман.

Подання щодо Довгого розглянули

Регламентний комітет Верховної Ради вирішив, що подання генпрокурора України Юрія Луценка на зняття депутатської недоторканності з нардепа від групи "Воля народу" Олеся Довгого містить істотні недоліки. Сам Довгий просив комітет схвалити зняття з нього депутатської недоторканності.

Польща – Україна: До Європи без Бандери

Польща ветуватиме потенційний вступ України до Європейського союзу, поки не буде усунено історичних розбіжностей довкола постаті лідера ОУН Степана Бандери, заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

Кабмін дав зелене світло 4G

Аукціон із продажу ліцензій на частоти для зв'язку четвертого покоління буде оголошено після експертизи Міністерства юстиції і, можливо, проведено вже у 2017 році. Це рішення ухвалили в українському уряді.