Колишній директор Yahoo! вважає, що РФ причетна мінімум до однієї кібератаки на компанію

Майєр заявила, що після інформації про злам Yahoo! попросила користувачів змінити паролі і вжила заходів для посилення безпеки
Фото: EPA

Хакери атакували Yahoo! ще 2013 року, проте виявити злам удалося тільки у 2016 році. Колишній виконавчий директор компанії Марісса Майєр попросила пробачення у користувачів сервісу.

Колишній виконавчий директор Yahoo! Марісса Майєр на слуханнях щодо кібератак у США в американському Сенаті попросила пробачення за два злами акаунтів у інтернет-компанії. Про це пише Reuters.

Майєр уважає, що принаймні до однієї з великих атак на Yahoo! причетна РФ.

Вона також додала, що компанія попросила користувачів змінити паролі і вжила заходів для посилення безпеки.

Хакери атакували Yahoo! ще 2013 року, проте виявити злам удалося тільки у 2016 році.

У травні 2016 року агентство Reuters повідомило, що у Росії хакери виставили на продаж сотні мільйонів украдених акаунтів поштових сервісів, серед яких було згадано і Yahoo!.

У березні 2017 року ЗМІ розповіли про уродженця Казахстану Каріма Баратова, якого американська влада обвинувачує у причетності до зламу 500 млн облікових записів користувачів Yahoo! на замовлення співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії.

Видання The Washington Post зазначає, що ФБР давно підозрювало російські спецслужби у використанні кібернайманців, проте цей випадок є одним із перших, у яких є докази.

16 березня 2017 року прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що ФСБ не причетна до кібератак на відомства США.

4 жовтня в Yahoo! заявили, що хакерська атака зачепила всі 3 млрд облікових даних користувачів сервісу. До цього у компанії заявляли про злам 1 млрд акаунтів.