Колишня співробітниця Білого дому заявила, що бачила, як Трамп з'їв записку

Колишня директор із комунікацій Білого дому стверджує, що Трамп жував і ковтав папір
Фото: ЕРА

Екс-директор із комунікацій Білого дому Омароса Маніголт-Ньюман стверджує, що президент США Дональд Трамп жував папір після зустрічі з адвокатом.

У 2017 році президент США Дональд Трамп з'їв записку після зустрічі зі своїм адвокатом Майклом Коеном в Овальному кабінеті. Про це заявила екс-директор із комунікацій в управлінні Білого дому зі зв'язків із громадськістю Омароса Маніголт-Ньюман у своїй книзі, пише The Washington Post.

За словами екс-співробітниці Білого дому, вона проводила Коена в Овальний кабінет на зустріч із президентом і бачила, як Трамп жував папір, коли Коен пішов.

"Я бачив, як він кладе записку у свій рот. Враховуючи, що Трамп – гермофоб (людина, яка боїться мікробів. – "ГОРДОН"), я була шокована тим, що він жував і ковтав папір. Це, мабуть, було щось дуже, дуже делікатне", – підкреслила вона.

Доказів того, що Трамп з'їв записку, немає. Кілька співробітників Білого дому заявили, що це неправда.

Маніголт-Ньюман також стверджує, що після звільнення з Білого дому їй запропонували контракт, за яким вона отримувала б $15 тис. на місяць за нерозголошення інформації, однак вона відмовилася. The Washington Post отримала проект цього документа. Згідно з угодою, колишня співробітниця Білого дому не має права висловлюватися про Трампа, віце-президента США Майка Пенса, їхні сім'ї, а також робити будь-які висловлювання, які можуть зашкодити президенту. У Білому домі не прокоментували цієї інформації.

Книга Маніголт-Ньюман називається "Неврівноважений: інсайдерський погляд на Білий дім Трампа". В ній президента показано "некваліфікованим, нарцистичним і расистським", пише The Washington Post. Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала книгу колишньої співробітниці брехливою і наповненою фейковими обвинуваченнями.

Коен працював із Трампом із 2007 року. У червні 2018 року президент США заявив, що більше не співпрацює з адвокатом.

У січні 2018 року адвокат став фігурантом скандалу про інтимний зв'язок президента США і порноактриси Стефані Кліффорд, відомої під псевдонімом Стормі Деніелс. Остання стверджує, що Коен заплатив їй $130 тис. за мовчання про роман із Трампом. Юрист підтверджував факт виплат, але не називав їхніх цілей.

У березні актриса програла суд Трампу, намагаючись домогтися скасування угоди про мовчання. Після цього Кліффорд запевнила, що готова повернути президенту США $130 тис. за право розповідати про їхній роман.

У квітні агенти Федерального бюро розслідувань у Нью-Йорку провели обшуки в офісі Коена, вилучивши його листування і податкову документацію.

Президент США назвав "ганьбою" обшук у Коена. За даними ЗМІ, Коен готовий співпрацювати з федеральними слідчими.