Колишнього віце-президента ФІФА у США засудили до дев'яти років в'язниці за корупцію

Напоута обвинуватили у хабарництві і вимаганні
Фото: ЕРА

Федеральний суд Нью-Йорка засудив колишнього главу Південноамериканської конфедерації футболу та віце-президента ФІФА Хуана Анхеля Напоута до дев'яти років тюремного ув'язнення, прокуратура просила 20 років.

29 серпня федеральний суд Нью-Йорка оголосив вирок колишньому президенту Південноамериканської конфедерації футболу (КОНМЕБОЛ), віце-президенту ФІФА у 2015 році Хуану Анхелю Напоуту, повідомляє Bloomberg.

Раніше журі присяжних визнало його винним в отриманні $3,4 млн у вигляді хабарів і вимаганні майже $25 млн.

Окружний суддя Памела Чен постановила, що футбольний топ-менеджер проведе за ґратами дев'ять років.

Обвинувачення просило засудити Напоута до 20 років в'язниці.

Прокурори під час процесу викликали приблизно 30 свідків, зокрема колишніх керівників компаній у сфері спортивного маркетингу. Вони дали свідчення про те, що Напоут і ще п'ятеро посадових осіб вимагали та одержували винагороду за передавання прав на телетрансляції південноамериканських турнірів, а також матчів чемпіонатів світу 2026-го і 2030 років.

Корупційний скандал у ФІФА триває з весни 2015 року. Американська юстиція розслідує схеми одержання хабарів та відкатів під час продажу маркетингових і телевізійних прав на міжнародні футбольні змагання. Хабарі брали у вигляді грошей, а також цінних паперів і нерухомості.

3 грудня 2015 року в Цюріху затримали главу КОНМЕБОЛ парагвайця Напоута. Його екстрадували до США, де віддали під суд.

Колишнього президента Бразильської конфедерації футболу Хосе Марію Маріна засуджено у США до чотирьох років в'язниці за аналогічним обвинуваченням.