Лідер "Христианского государства" має судимість за вбивство та розбій

За даними ЗМІ, 2002 року Калініна було засуджено за вбивство
Фото: Александр Калинин / "ВКонтакте"

Видання РБК з посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомило, що лідер організації "Христианское государство – Святая Русь" Олександр Калінін раніше був засуджений до восьми років позбавлення волі.

Лідер організації "Христианское государство – Святая Русь" Олександр Калінін має судимість у справі про вбивство, розбій та підроблення документів.

Про це повідомило агентство "РИА Новости" з посиланням на джерело у правоохоронних органах. Інформацію підтвердило джерело РБК у головному управлінні МВС у Москві.

Повідомляють, що Калініна судили за ч. 2 ст. 105 КК РФ (вбивство з обтяжливими обставинами), ч. 3 ст. 162 КК РФ (розбій із незаконним проникненням у житло чи у великому розмірі) та ст. 327 КК РФ (підроблення, виготовлення або збут підроблених документів).

Джерело агентства розповіло, що у 2002 році Норильський міський суд засудив Калініна до восьми років позбавлення волі. Інші подробиці про злочини лідера "Христианского государства" співрозмовники російських ЗМІ не повідомили.

20 вересня 2017 року з'явилася інформація про затримання лідера організації "Христианское государство – Святая Русь" Калініна за заклики підпалювати кінотеатри, які вирішили показувати фільм "Матильда", в якому йдеться про стосунки останнього російського імператора Миколи II та балерини Матильди Кшесінської.

23 вересня Таганський суд Москви санкціонував арешт Калініна.