Манафорт може визнати провину, щоб уникнути нового судового розгляду – Bloomberg

Незрозуміло, чи буде Манафорт співпрацювати з прокурорами Мюллера у розслідуванні про втручання Росії у вибори президента США у 2016 році
Фото: ЕРА

Визнавши себе винним у першому судовому процесі, який завершується, американський політтехнолог Пол Манафорт уникне не тільки довшого ув'язнення, а й конфіскації кількох об'єктів нерухомості, фінансових рахунків, а також заощадить на адвокатах, пише Bloomberg.

Американський політтехнолог Пол Манафорт може визнати провину, щоб уникнути другого судового процесу. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на свої джерела.

Під час переговорів із захистом Манафорта наразі обмірковується, яку саме він визнає провину і який строк ув'язнення вимагатимуть для нього прокурори з команди Роберта Мюллера.

За словами співрозмовника агентства, поки незрозуміло, чи буде Манафорт співпрацювати з прокурорами Мюллера в розслідуванні про втручання Росії у вибори президента США у 2016 році.

Визнавши себе винним, політтехнолог уникне не тільки довшого ув'язнення, а й конфіскації кількох об'єктів нерухомості та фінансових рахунків. Окрім того, Манафорт може заощадити на оплаті адвокатів – як пише агентство, такі кримінальні справи можуть коштувати обвинуваченим "мільйони доларів".

Другий для Манафорта судовий процес цього року буде зосереджено на його лобістській діяльності. За даними обвинувачення, політтехнолог у період із 2006-го до 2017 року отримав $30 млн за консультування проросійських політиків в Україні.

Манафорту висунуть сім обвинувачень у змові проти США, відмиванні коштів, проведенні лобістської діяльності без відповідної реєстрації, тиску на свідків і наданні неправдивої інформації.

Із 15 червня політтехнолога тримають під вартою. Перший судовий процес у справі Манафорта розпочався 31 липня. Його обвинувачували у фінансових і податкових злочинах. 21 серпня журі присяжних визнало Манафорта винним за вісьмома з 18 пунктів обвинувачення.