Маск назвав Starship пріоритетом компанії SpaceX

Маск задумав доправити людину на Марс 2024 року
Фото: ЕРА

Прототип космічного корабля наступного покоління, розроблений компанією SpaceX, чотири рази вибухав на випробуваннях. За інформацією CNBC, глава компанії Ілон Маск закликав підлеглих прискорити роботи з підготовки запуску.

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск закликав підлеглих різко прискорити розроблення корабля Starship, призначеного для польотів на Місяць і Марс. Про це він написав в електронному листі співробітникам, зміст якого став відомим телеканалу CNBC.

"Будь ласка, візьміть до уваги, що топпріоритетом SpaceX (крім усього, що може знизити ризик повернення корабля Dragon) є Starship", – написав Маск.

У компанії поки не коментували переписки.

29 травня четвертий прототип зорельота нового покоління Starship зазнав катастрофи на тестах. Раніше прототипи вибухали на полігоні в листопаді 2019-го, лютому та квітні 2020 року.

Запуск Starship із вантажем на Марс попередньо було заплановано на 2022 рік. Улітку 2016-го Маск заявляв, що має намір запустити пілотований корабель на Марс 2024 року.

30 травня створена у SpaceX ракета Falcon 9 вивела на навколоземну орбіту корабель Crew Dragon із двома астронавтами. 31 травня Crew Dragon успішно пристикувався до Міжнародної космічної станції в автоматичному режимі. Це був перший в історії запуск пілотованого космічного корабля, розробленого приватною компанією.