МАУ виконає два рейси для евакуації українців із Китаю через коронавірус

21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини
Фото: ЕРА

Авіарейси "Міжнародних авіаліній України" з китайського міста Саньї виконають 30 січня та 3 лютого.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" виконає два рейси з китайського міста Саньї для евакуації українських туристів у зв'язку з коронавірусом, повідомили 29 січня "Інтерфакс-Україна" у пресслужбі МАУ.

Рейси відбудуться 30 січня та 3 лютого.

Туроператор Join UP! також оголосив про повернення своїх туристів з острова Хайнань рейсами 29 січня і 1 лютого.

Глава директорату громадського здоров'я українського Міністерства охорони здоров'я Андрій Скіпальський повідомив, що Україна із 3 лютого припинить пряме авіасполучення з Китаєм до стабілізації ситуації.

Уперше новий тип вірусу, що призводить до атипової пневмонії, було підтверджено 31 грудня 2019 року в Ухані в китайській провінції Хубей. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура і кашель. Станом на 29 січня відомо, що 132 людини померли, кількість хворих становила понад 6 тис.

21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини.

23 січня у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що поки не будуть оголошувати надзвичайну ситуацію у сфері суспільної охорони здоров'я, яка має міжнародне значення. 27 січня ВООЗ виправила оцінку ризику коронавірусу 2019-nCoV на глобальному рівні з "помірного" на "високий".

В Україні жодного випадку зараження вірусом станом на 28 січня не було. Усім, хто прибуває в аеропорт "Бориспіль" із Китаю, вимірюють температуру.

29 січня в Міністерстві охорони здоров'я України заявили, що випадки коронавірусу, крім Китаю, було зареєстровано у 15 країнах.