Мер Москви запропонував назвати іменем Кобзона театральний центр на Дубровці

Теракт на Дубровці стався 23 жовтня 2002 року
Фото: ЕРА

2002 року у театральному центрі на Дубровці у Москві терористи захопили в заручники понад 900 осіб. Безпосередню участь у переговорах із терористами та у звільненні людей брав народний артист СРСР Йосип Кобзон. Московський мер Сергій Собянін запропонував надати центру ім'я померлого артиста.

Мер Москви Сергій Собянін запропонував надати ім'я народного артиста СРСР Йосипа Кобзона театральному центру на Дубровці, де 2002 року внаслідок захоплення заручників загинуло 130 людей. Про це Собянін повідомив на своїй сторінці у "ВКонтакте".

"Для увічнення його пам'яті можна було б, на мій погляд, подумати про надання його імені театральному центру на Дубровці. Йосип Давидович брав безпосередню участь у порятунку заручників і протягом усіх наступних років підтримував зв'язок із родичами загиблих та потерпілими під час теракту на Дубровці", – написав мер російської столиці.

Теракт у театральному центрі на Дубровці у Москві стався 23 жовтня 2002 року. Приблизно 40 терористів увірвалося в будівлю центру і захопило в заручники 914 учасників і глядачів мюзиклу "Норд-Ост".

Кобзон вів переговори з терористами, які погодилися віддати йому жінку з трьома дітьми і громадянина Великобританії.

Операція зі звільнення відбулася вранці 26 жовтня. Унаслідок теракту, за офіційними даними, загинуло 130 осіб, серед них 10 неповнолітніх. Поранення дістало понад 700 осіб.

Йосип Кобзон помер 30 серпня. Йому було 80 років.

Останній місяць перед смертю Кобзон провів у реанімаційному відділенні приватної клініки в центрі Москви. 28 липня він упав у кому, з якої так і не вийшов.