Мер Шарлотсвілля звинуватив Білий дім в ескалації насильства у країні

Сігнер звинуватив Трампа в тому, що той, по-перше, під час виборчої кампанії навмисно домагався підтримки різних груп "білих супремасистів" і націоналістів, і, по-друге, не засудив їхніх дій
Фото: Mike Signer / Twitter

Мер Шарлотсвілля Майкл Сігнер заявив, що покладає провину за події у США на Білий дім і оточення президента Дональда Трампа. Так він прокоментував сутички в місті.

Мер Шарлотсвілля Майкл Сігнер звинуватив Білий дім і оточення президента США Дональда Трампа в сутичках у місті. Його коментар наводить агентство Associated Press.

Він сказав, що покладає провину "за багато чого з того, що відбувається у США", на адміністрацію президента і наближених до нього людей.

В інтерв'ю CNN Сігнер звинуватив Трампа в тому, що той, по-перше, під час виборчої кампанії навмисно домагався підтримки різних груп "білих супремасистів" і націоналістів, і, по-друге, не засудив їхніх дій.

Мер заявив, що країна буде рухатися далі, "люди відреагують на темряву набагато більшою кількістю світла".

Заворушення в американському місті Шарлотсвіллі (штат Вірджинія) 12 серпня спричинили плани демонтувати в парку Звільнення пам'ятник генералу Роберту Лі, який командував армією південних штатів під час громадянської війни 1861–1865 років.

У сутичках брали участь противники і прихильники демонтажу. Поранення дістало кілька учасників заворушень. Через подію у штаті ввели режим надзвичайного стану.

Під час акції протесту на мітингувальників наїхав автомобіль. Унаслідок події загинула 32-річна жінка, кілька десятків осіб дістало травми.

Секретар громадської безпеки штату Вірджинія Браян Моран повідомляв про затримання водія авто. Він не назвав імені чоловіка.

Пізніше мерія міста розповіла, що чоловіком, затриманим за наїзд на автомобілі на людей в американському Шарлотсвіллі, є 20-річний житель штату Огайо Джеймс Алекс Філдс.

Учора біля Шарлотсвілля розбився вертоліт із поліцейськими, який використовували для охорони громадського порядку в місті Шарлотсвіллі, двоє людей загинуло.

Трамп засудив "обурливі" зіткнення у Шарлотсвіллі, але не став звинувачувати якусь конкретну групу, заявивши, що винна "ненависть багатьох сторін".