Меркель і Трюдо на саміті G7 обговорили питання реформ в Україні

Меркель і Трюдо акцентували на своїй підтримці України
Фото: pm.gc.ca

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель і прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зауважили на саміті G7 у Франції, що після президентських і парламентських виборів в Україні є серйозний мандат на реформи.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і канцлерка Німеччини Ангела Меркель обговорили 25 серпня на саміті G7 у Франції питання України, повідомила пресслужба канадського уряду.

"Прем'єр-міністр і канцлерка обговорили питання про свою підтримку України і наголосили на важливості реформ, зауваживши наявність серйозного мандата щодо цього після недавніх президентських і парламентських виборів", – указано в повідомленні.

Згідно з остаточними підсумками президентських виборів в Україні, перемогу здобув Володимир Зеленський із 73,22% голосів виборців. 20 травня відбулася його інавгурація.

Позачергові вибори до Верховної Ради тривали 21 липня. До парламенту проходять п'ять партій: пропрезидентська "Слуга народу" здобула 43,16%, партія "Опозиційна платформа – За життя" – 13,05%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" – 8,10%, партія "Голос" – 5,82%.