Меркель назвала наплив біженців головним викликом для ЄС

Меркель заявила про неприпустимість цькування мігрантів
Фото: ЕРА

Міграційний криза – масштабніша проблема для Європи, ніж фінансова криза 2008 року, стверджує канцлер ФРН Ангела Меркель.

Міграційний криза – найбільший виклик для сучасної Європи, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи на генеральних дебатах у Бундестазі 12 вересня. Про це повідомляє "Німецька хвиля".

Меркель назвала проблему з напливом біженців ще масштабнішою, ніж фінансова криза в єврозоні 2008 року.

Глава уряду підкреслила, що рішення проблеми мігрантів має вирішальне значення для майбутнього Євросоюзу, водночас рішення ще не знайдено.

Меркель закликала європейські країни до спільних дій, заявивши, що "якщо Європа просто скаже: ми закриваємо свої кордони і нас не хвилює, що відбувається у наших сусідів, тоді нічого не вийде".

Коментуючи події в Хемніці і Кетені, де загинуло двоє громадян Німеччини, канцлер зазначила, що обурення не може виправдати "демонстрації з нелюдськими гаслами". Цькування мігрантів і "нацистські гасла" не можна ні пробачити, ні пояснити, заявила вона, підкресливши, що "євреї і мусульмани є такою самою частиною суспільства, як християни та атеїсти".

У ніч на 26 серпня у бійці з мігрантами в Хемніці було убито 35-річного Даніеля Хілліга. Його загибель призвела до масових мітингів правих, які вимагали від уряду Німеччини припинити прийом біженців.

9 вересня у Кетені 22-річний німець помер після бійки з уродженцями Афганістану. Розтин засвідчив, що смерть настала "внаслідок гострого інфаркту, який не був прямим наслідком тілесних ушкоджень, які він дістав".