Меркель заявила, що повернеться до наукової роботи, коли піде з поста канцлера Німеччини

Меркель отримала 17-й почесний докторський ступінь за життя
Фото: EPA

Під час здобуття почесного наукового ступеня в Лейпцизькій вищій школі менеджменту канцлерка Німеччини Ангела Меркель пообіцяла повернутися в науку на більший термін, ніж на церемонії 31 серпня.

Після відставки з посади канцлера Німеччини Ангела Меркель має намір повернутися до наукової роботи. Про це вона сама заявила 31 серпня під час церемонії надання їй почесного наукового ступеня в Лейпцизькій вищій школі менеджменту, повідомляє Deutsche Welle.

"Усі університети, які вручили мені почесний докторський ступінь, почують знову про мене після того, як я піду з поста канцлера", – заявила Меркель.

Канцлерка Німеччини, яка є фізиком за освітою, додала, що наступного разу вона залишиться в науці на більший термін, ніж на цій церемонії.

У Лейпцизькій опері канцлерка здобула 17-й почесний докторський ступінь, раніше їх вручали Меркель в університетах Сполучених Штатів Америки, Ізраїлю, Німеччини, Нідерландів та кількох країн Східної Європи.

14 березня 2018 року депутати Бундестагу вчетверте поспіль обрали лідерку Християнсько-демократичного союзу Меркель канцлеркою Німеччини.

7 грудня Меркель офіційно оголосила про відставку з поста голови партії "Християнсько-демократичний союз" (ХДС). Вона підкреслила, що після завершення повноважень федерального канцлера більше не висуватиме свою кандидатуру в Бундестаг. За словами Меркель, після виходу з політики вона не збирається претендувати на будь-яку посаду в керівництві Євросоюзу.

Ангела Меркель була головою партії "Християнсько-демократичний союз" 18 років – із 2000 року. Посаду федерального канцлера 64-річна Меркель обіймає з 2005-го.