Кордони Чехії може бути закрито до двох років – заступник глави МОЗ

Чеські кордони можуть бути закритими до двох років
Фото: EPA (архів)

Коли знімуть обмеження на перетин кордону Чехії, залежатиме від ситуації з поширенням коронавірусу в інших країнах, заявив заступник міністра охорони здоров'я Чехії Роман Примула.

Обмеження на перетин кордону Чехії можуть діяти протягом одного – двох років. Як повідомляє чеське видання Novinky, про це 22 березня заявив заступник міністра охорони здоров'я країни Роман Примула.

Він прогнозує, що обмеження діятимуть "довгі й довгі місяці", а їх зняття залежатиме від "управління епідемією [коронавірусу] в інших країнах".

За словами чиновника, так Чехія сподівається уникнути другої і третьої хвиль епідемії.

Примула додав, що чеська система охорони здоров'я може впоратися із 15 тис. хворих одномоментно. Він розраховує, що рівень захворюваності вдасться утримати на рівні 10 тис. осіб.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джона Гопкінса станом на 23 березня, загальна кількість інфікованих у світі становить понад 351 тис., померло понад 15 тис. осіб.

За інформацією видання Novinky, зараз у Чехії підтверджено 1120 хворих на COVID-19, один інфікований – 95-літній чоловік – помер.