"Ми – партнери". Столтенберг закликав НАТО допомагати Україні та Грузії

Регіон Чорного моря важливий для НАТО, заявив Столтенберг
Фото: ЕРА

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав членів Альянсу надавати підтримку країнам Чорноморського регіону, зокрема Україні та Грузії.

Регіон Чорного моря важливий для НАТО, і Альянс посилює свою присутність там протягом останніх років. Про це заявив перед початком засідання міністрів закордонних справ країн – членів НАТО у Брюсселі генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Трансляцію його спілкування з журналістами вели на сайті Альянсу.

"Ми (НАТО. – "ГОРДОН") маємо там три країни – Румунію, Болгарію й Туреччину, і також у нас там ще є два важливі партнери – Грузія та Україна. І НАТО посилив свою присутність у регіоні Чорного моря протягом минулих років. Ми погодили пакет допомоги у квітні, щоб проводити більше навчань, збільшити обмін інформацією", – заявив Столтенберг.

Він закликав членів Альянсу надавати необхідну підтримку Україні та Грузії.

"Я наполегливо закликаю НАТО забезпечити необхідні ресурси, персонал, щоб упевнитися, що ми підсилюємо й надаємо більше практичної підтримки", – заявив Столтенберг.

Генсек НАТО нагадав, що нещодавно члени Північноатлантичної ради Альянсу відвідали Грузію та Україну. За його словами, НАТО взаємодіє з Військово-морськими силами України, а також надає допомогу Морській академії в Одесі.

4 квітня у Вашингтоні країни Альянсу погодили заходи щодо посилення безпеки в Чорноморському регіоні. НАТО і далі надаватиме допомогу Україні та Грузії у підготовці Військово-морських сил і сил берегової охорони.