Міністр безпеки Британії заявив, що пара, яка отруїлася "Новачком", не була пов'язана зі Скрипалями

Поліція не знайшла зв'язку між парою, що отруїлася "Новачком", і Скрипалями
Фото: ЕРА

Слідство не вважає інцидент в англійському Еймсбері спланованим замахом, як це було з колишнім російським шпигуном Сергієм Скрипалем і його дочкою, зазначив міністр безпеки Великобританії Бен Воллес.

Пара, що отруїлася "Новачком" в англійському Еймсбері, не була пов'язана з колишнім російським шпигуном Сергієм Скрипалем та його донькою Юлією. Про це телеканалу Sky News 5 липня заявив міністр безпеки Великобританії Бен Воллес.

За словами Воллеса, слідство не вважає інцидент спланованим замахом. Причиною отруєння могло бути забруднення "Новачком".

Він додав, що низка районів Еймсбері і Солсбері досі має низький рівень ризику отруєння.

Воллес сказав, що нині в жодної людини, яка контактувала з останніми потерпілими, не виявили симптомів ураження нервовим агентом.

66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію шпиталізували із симптомами отруєння в британському Солсбері 4 березня. Скрипалів наразі виписали з лікарні, але їх лікування триває.

Слідство з'ясувало, що під час замаху було використано розроблений в Росії нервово-паралітичний агент "Новачок". Росія цю інформацію заперечує.

Другий випадок отруєння "Новачком" стався в Еймсбері, розташованому за 14 км від Солсбері. 45-річного Чарлі Роулі й 44-річну Дон Стерджесс шпиталізували 30 червня, але повідомлення про подію з'явилося лише 4 липня. Спершу підозрювали, що пара отруїлася героїном або кокаїном, але пізніше було призначено додаткові експертизи. У поліції заявили, що постраждалі зазнали впливу нервово-паралітичного агента "Новачок".