Міністр оборони Венесуели назвав слова Трампа про "військовий варіант" божевільними

Падріно вважає слова Трампа про "військовий варіант" для Венесуели "актом екстремізму"
Фото: EPA

Міністр оборони Венесуели Владімір Падріно заявив, що в уряді США є "екстремістська еліта", і додав, що не знає, чим це може закінчитися. Так він прокоментував слова президента США Дональда Трампа про можливе військове втручання у Венесуелу.

Міністр оборони Венесуели Владімір Падріно в ефірі місцевого телебачення назвав слова президента США Дональда Трампа про військовий варіант вирішення ситуації в цій країні "божевільним учинком". Про це повідомляє CNN.

Він додав, що вважає слова Трампа "актом екстремізму".

На думку Падріно, в уряді США є "екстремістська еліта". До того ж він підкреслив, що не знає, чим це може закінчитися.

Трамп заявляв, що не відкидає "військового варіанта" у Венесуелі, якщо це буде необхідно.

11 серпня президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що хоче зустрітися із Трампом. Він також доручив організувати з американським президентом телефонну розмову.

Із квітня у Венесуелі тривають масові протести проти Мадуро та змін до конституції, їхніми жертвами стало понад 100 осіб.

30 липня у Венесуелі пройшло голосування за делегатів конституційної асамблеї, яка, за задумом Мадуро, мала змінити основний закон, що діє з 1999 року. 31 липня президент країни заявив, що влада перемогла на виборах до конституційної асамблеї.

Через вибори до асамблеї США ввели санкції щодо Мадуро. У ЄС заявили, що країни – члени організації не можуть визнати конституційну асамблею Венесуели, і вважають, що вибори посилили кризу у країні.