Мінкульт РФ видав прокатне посвідчення фільму "Матильда"

Регіони мають право обмежити показ фільму
Скріншот: Официальные Трейлеры / YouTube

Фільму російського режисера Олексія Учителя "Матильда" надали категорію 16+, повідомив глава департаменту кінематографії міністерства культури РФ В'ячеслав Тельнов.

Міністерство культури РФ видало прокатне посвідчення фільму російського режисера Олексія Учителя "Матильда", сказав 10 серпня журналістам глава департаменту кінематографії відомства В'ячеслав Тельнов, повідомляє агентство "РИА Новости".

За його словами, картині надано категорію 16+.

Тельнов додав, що посвідчення видано на всю країну, але регіони мають право обмежити показ фільму.

У листопаді 2016 року і в січні 2017-го депутат Держдуми Наталія Поклонська поскаржилася на фільм Учителя "Матильда" до Генеральної прокуратури РФ. Прокуратура вивчила трейлер "Матильди", але порушень не виявила.

На початку лютого керівник організації "Христианское государство – Святая Русь" Олександр Калінін заявив, що активісти будуть домагатися скасування прокату фільму.

В офіційному експертному висновку авторів фільму "Матильда" обвинувачують у тому, що головний герой картини, Микола II, віддав перевагу не "об'єктивно красивій" імператриці Олександрі Романовій, а балерині Матильді Кшесінській, яка "викликає огиду".

15 червня під час прямої лінії президент РФ Володимир Путін заявив, що не хотів би вступати в суперечку режисера Учителя і депутата Поклонської щодо фільму "Матильда".

21 червня Поклонська заявила, що парафіян, які подивилися фільм Олексія Учителя "Матильда" на закритих показах, відлучили від святого причастя у православних церквах і монастирях на шість місяців.

Влада Чечні й Дагестану звернулася до міністерства культури із проханням заборонити показ фільму в цих регіонах, але у відомстві заявили, що не можуть зробити такого винятку.