МЗС РФ обіцяє "дзеркально" відповісти на нові санкції США, введені через замах на Скрипаля

Захарова пригрозила США "дзеркальними" санкціями
Фото: ЕРА

За словами речниці МЗС РФ Марії Захарової, жодних доказів причетності російської влади або спецслужб до нападу на колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля у Великобританії немає.

Міністерство закордонних справ РФ обіцяє "дзеркально" відповісти на нові санкції США, які введуть за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля. Про це на брифінгу 9 серпня заявила речниця МЗС РФ Марія Захарова, який транслювали на сторінці відомства у Twitter.

За словами Захарової, жодних доказів причетності російської влади або спецслужб до нападу на Скрипаля немає.

"На жаль, ми маємо діяти адекватно. Це можна назвати "дзеркально", "симетрично" – як завгодно", – заявила речниця МЗС.

Вона нагадала, що коли Великобританія вислала з країни російських дипломатів у межах санкції, Росія вчинила аналогічно.

8 серпня офіційний представник Держдепартаменту США Гізер Ноєрт заявила, що ухвалено рішення накласти санкції на Росію за використання хімічної зброї під час замаху на колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля у Великобританії.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков назвав нові санкції незаконними і відкинув будь-які обвинувачення на адресу РФ у справі Скрипалів.

66-річного Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію госпіталізували із симптомами отруєння в британському Солсбері 4 березня. Згодом обоє вийшли із критичного стану. Британське слідство з'ясувало, що під час замаху використовували розроблений у Росії нервово-паралітичний агент "Новачок".