У посольстві РФ у Вашингтоні назвали нові антиросійські санкції США "драконівськими"

У посольстві РФ заявили, що "санкційна машина США набирає обертів"
Фото: ЕРА

Причетність Москви до отруєння у Великобританії екс-офіцера російської розвідки Сергія Скрипаля, через яку США запроваджують нові санкції, у посольстві РФ у Вашингтоні вважають надуманим приводом.

Посольство РФ у Вашингтоні назвало нові антиросійські санкції США "драконівськими". Про це у заяві на сайті диппредставництва, опублікованій 8 серпня.

"Санкційна машина США набирає обертів. 8 серпня нашому раднику-посланнику в Держдепартаменті було оголошено нові "драконівські" санкції під надуманим приводом "використання урядом Російської Федерації" нервово-паралітичної речовини "Новачок" проти громадянина Великобританії Сергія Скрипаля і його доньки", – сказано у повідомленні.

У російському дипломатичному представництві заявили, що "жодних фактів чи доказів, як уже повелося, не прозвучало".

"На наші уточнювальні запитання американська сторона, пославшись на конфіденційність, відмовилася дати пояснення. Водночас було заявлено, що США мають достатній обсяг даних, що дає змогу зробити висновок про "винуватість Росії", – зазначили в посольстві РФ.

Агентство Reuters із посиланням на джерело у Держдепартаменті США повідомляло, що санкції, які США вводять щодо Росії, поширюватимуться на експорт продукції подвійного призначення, постачання електроніки та сенсорів, а також на технології для видобування нафти й газу.