На американській військовій базі в Японії виник спалах коронавірусу

Авіабази на Окінаві перейшли в режим ізоляції
Фото: ЕРА

За інформацією влади префектури Окінава, у 98 співробітників американських військових баз на острові тест на коронавірус дав позитивний результат. Військовослужбовцям заборонили покидати розташування своїх частин. Імовірно, вірус завезено зі Штатів.

Американські військовослужбовці на авіабазах, розташованих на японському острові Окінава, перебувають у режимі ізоляції у зв'язку зі спалахом коронавірусної інфекції, повідомляє CNN.

За даними влади префектури Окінава, удень 13 липня у 98 співробітників військових баз тест на коронавірус був позитивним. Усього на острові COVID-позитивний статус мають 148 осіб.

Телеканал зазначає, що з 1 травня по 7 липня на Окінаві не фіксували нових випадків захворювання. За всією ймовірністю, коронавірус завезено зі США військовими літаками, а потім він поширився островом.

Ізоляція військовослужбовців означає, що їм заборонено покидати розташування частини, займатися спортом на свіжому повітрі і брати відпустку. Новоприбулих солдатів і офіцерів відправлено на 16-денну обсервацію.

Точної кількості хворих серед особового складу командування ВПС США не повідомляє. На сайті найбільшої авіабази Kadena, де служить приблизно 18 тис. американських солдатів і офіцерів, ідеться про "багато позитивних тестів".