На Багами насувається шторм "Умберто"

На Багамах ліквідовують наслідки "Доріана"
Фото: ЕРА

За два тижні після урагану "Доріан", який завдав катастрофічних наслідків Багамським Островам, туди рухається тропічний штром "Умберто". За прогнозами, він не загрожує суші.

В Атлантичному океані сформувався тропічний шторм "Умберто", який пройде на північний захід від островів Багамського архіпелагу. Про це 14 вересня повідомив Національний центр США зі спостереження за ураганами.

За прогнозами, "Умберто" перетвориться на ураган до сьогоднішнього вечора чи ранку 16 вересня. Очікують посилення вітру до 100 км/год. Ураган не буде загрожувати суші, пише ВВС.

Рятувальники побоюються, що сильний вітер, дощі та повінь можуть перешкодити операції з пошуку зниклих безвісти після урагану "Доріан".

Ураган "Доріан", який сягнув максимальної, п'ятої, категорії, кілька днів вирував на Багамах, потім досяг південних штатів США. За даними ЗМІ, ураган установив рекорд найсильніших вітрів у басейні Північної Атлантики за весь час спостережень – майже 300 км/год.

Офіційно влада Багамських Островів визнала загибель 50 осіб. Приблизно 1300 людей зникло безвісти, щонайменше 15 тис. осіб має потребу в житлі, їжі і медичній допомозі, зазначає ВВС.