На руках і в організмі Голунова не знайшли слідів наркотиків – адвокат

Голунова відпустили під домашній арешт
Фото: ЕРА

Експертиза не знайшла слідів наркотиків на руках і в організмі кореспондента видання "Медуза" Івана Голунова, це означає, що в день затримання він не брав їх до рук, заявив адвокат Дмитро Джулай. За версією правоохоронців, наркотичні речовини в момент затримання були в Голунова із собою.

На змивах із долонь рук і на нігтях російського журналіста Івана Голунова не знайшли слідів наркотичних речовин. Про це в коментарі РБК повідомив адвокат Дмитро Джулай.

Це означає, що в день затримання журналіст не брав до рук наркотиків, зазначає адвокат.

Заборонених речовин не знайшли і в сечі Голунова, зазначив Джулай.

Фото висновку експертів столичного главку міністерства внутрішніх справ у своєму Telegram-каналі також опублікував керівник міжнародної правозахисної організації "Агора" Павло Чиков.

6 червня після затримання в Москві до журналіста приблизно протягом 16 годин не допускали адвоката. У Голунова із собою і вдома нібито знайшли наркотики. У редакції "Медузи" вважають, що його переслідують за його журналістську діяльність.

Державний телеканал "Россия 24" повідомив 9 червня телеглядачам, що журналіст "Медузи" Голунов під час затримання російськими силовиками був п'яний, хоча в документі, що було показано сюжеті, ідеться про протилежне.

8 червня Нікулінський суд Москви обрав для нього запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.