На саміті G7 серед інших тем будуть обговорювати гендерну рівність і розширення прав та можливостей жінок

Саміт G7 відбудеться 2426 серпня
Фото: EPA

Пропозиції Ради G7 щодо гендерної рівності, які озвучать на саміті "Великої сімки", буде спрямовано на припинення насильства за гендерною ознакою, забезпечення для дівчат і жінок умов для отримання освіти та медичного обслуговування, а також гарантії рівності чоловіків і жінок у публічній сфері.

Лідери країн "Великої сімки" на саміті серед інших тем будуть обговорювати гендерну рівність і розширення прав та можливостей жінок. Відповідні рекомендації світовим лідерам презентують на зустрічі високого рівня співголови Ради G7 із гендерної рівності, нобелівські лауреати Надія Мурад і Деніс Муквеге, повідомив "Укрінформ".

"Понад 2,5 млрд дівчат та жінок у всьому світі страждають через дискримінаційні закони та недостатність правового захисту. Дії багатьох сміливих дівчат і жінок порушили тишу і наголосили на нагальній необхідності сильних і рішучих дій. Рада закликає лідерів G7 бути такими ж рішучими та сміливими, як дівчата і жінки щодня", – заявили в Раді G7 з гендерної рівності.

Пропозиції спрямовані на припинення насильства за гендерною ознакою, забезпечення для дівчат і жінок умов для отримання освіти та медичного обслуговування, гарантії рівності чоловіків і жінок у публічній сфері.

Раду G7 із гендерної рівності створив у 2018 році прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час головування країни у "Великій сімці". Зараз рада налічує 35 членів, серед яких – нобелівські лауреати, журналісти, діячі мистецтв та представники неурядових організацій.

Саміт G7 відбудеться 24–26 серпня у французькому Біарриці.