Навальний увійшов до топ-25 найвпливовіших людей інтернету за версією Time

Навальний наразі перебуває в СІЗО
Фото: EPA

У Росії, де практично всі ЗМІ контролює держава, опозиціонер Олексій Навальний використовував YouTube, щоб прорвати інформаційну блокаду Кремля, зазначає американський щотижневий журнал Time.

Російський опозиційний політик Олексій Навальний увійшов до числа 25 найвпливовіших людей інтернету за версією американського щотижневого журналу Time.

Видання зазначає, що у країні, де практично всі ЗМІ контролює держава, Навальний використовував YouTube, щоб прорвати інформаційну блокаду Кремля.

Відеоканал опозиціонера, який має понад мільйон підписників, надихнув багатьох росіян на антиурядові протести цього року, ідеться в публікації.

Також до списку включено чинного президента США Дональда Трампа, який є "найпопулярнішим у Twitter світовим лідером". Журнал зазначає, що так він має "високоефективний інструмент для того, щоб публікувати свої звернення на своїх власних умовах".

До рейтингу Time також потрапили зірка реаліті-шоу Кім Кардашян, англійська письменниця Джоан Роулінг, поп-зірка Кеті Перрі та Ріанна.

12 червня протестні мітинги за ініціативою Навального пройшли в багатьох містах Росії. У Москві і Санкт-Петербурзі правоохоронці затримали понад 1400 осіб.

Симоновський суд Москви заарештував Навального на 30 діб за "повторне порушення організатором публічного заходу встановленого порядку проведення мітингу". Згодом термін скоротили до 25 діб.

24 червня Центральна виборча комісія заявила, що Навальний не може брати участі у виборах президента Росії у 2018 році, оскільки має непогашену судимість.