Навальний виграв суд щодо незаконної заборони прикордонної служби РФ на виїзд йому за кордон

Суд частково задовольнив скаргу Навального
Фото: navalny / Instagram

Російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що заборона на виїзд із Росії була такою незаконною, що суд змушений був це визнати.

Російський опозиціонер Олексій Навальний виграв суд у прикордонної служби, яка не випустила його з Росії. Про це він повідомив на своєму сайті 6 грудня.

"Уся ця дивна операція... коли мене зупинили на кордоні й оголосили, що виїзд закрито, була такою незаконною, що навіть російському суду нічого не залишалося, як визнати очевидне", – написав він.

Опозиціонер додав, що суд постановив частково задовольнити позовні вимоги.

"Постанову про порушення виконавчого провадження визнати незаконною в частині строку на добровільне виконання вимог. Постанову про тимчасове обмеження виїзду з Російської Федерації визнати незаконною повністю", – процитував Навальний рішення суду.

Опозиціонер пообіцяв також подати цивільний позов, щоб йому повернули гроші за квиток.

Прес-секретар політика Кіра Ярмиш у коментарі "Медузі" уточнила, що рішення на користь Навального ухвалив Октябрський районний суд Кірова.

13 листопада Навальний не зміг вилетіти з Москви у Франкфурт, щоб звідти дістатися до Страсбурга, де 15 листопада Велика палата Європейського суду з прав людини оголосила рішення за позовом Навального до російської влади.

Опозиціонер через суд вимагає визнати незаконними дії прикордонників. Він заявив, що зазнав збитків унаслідок незаконних дій відомства у розмірі приблизно 30 тис. руб. (орієнтовно 14 тис. грн).