Навального посадили до однієї камери з порушниками ПДР

Симоновський суд Москви заарештував Навального на 30 діб
Фото: EPA

Російський опозиціонер Олексій Навальний уважає незаконним рішення суду про свій арешт.

Російського опозиціонера Олексія Навального, який відбуває адміністративне покарання у слідчому ізоляторі Москви, посадили до однієї камери з чотирма порушниками правил дорожнього руху. Про це в ефірі телеканала "Дождь" розповіла член Громадської спостережної комісії, журналіст Когершин Сагієва.

За її словами, Навального впізнали двоє затриманих: один його підтримує, другий категорично не згоден, і вони збираються протягом 10 днів вести суперечки.

Навальний повідомив журналістці, що очікує на клопотання Федеральної служби виконання покарань про заміну йому умовного терміну на реальний. Рішення суду про свій арешт політик уважає незаконним.

Симоновський суд Москви заарештував Навального на 30 діб за "повторне порушення організатором публічного заходу встановленого порядку проведення мітингу".

До цього Навальний оголосив про рішення балотуватися в президенти, але заступник голови Центральної виборчої комісії Росії Микола Булаєв зазначав, що опозиціонер спершу має оскаржити умовний вирок у справі "Кировлеса".

12 червня протестні мітинги пройшли в багатьох містах Росії. У Москві і Санкт-Петербурзі правоохоронці затримали понад 1400 осіб.

На 15 діб заарештували співголову руху "Солидарность" Іллю Яшина, а також російського активіста й опозиціонера Марка Гальперіна.

США засудили масові затримання мирних протестувальників. Європейський союз закликав російську владу звільнити затриманих.