Небензя вважає, що Рада Безпеки ООН має розглянути можливість пом'якшення санкцій проти КНДР

Небензя нагадав, що РФ ще у 2017 році пропонувала план переговорів із Пхеньяном
Фото: EPA

Північна Корея демонструє готовність до денуклеаризації, тому країну "потрібно надихати на подальші кроки", зазначив постійний представник РФ в ООН Василь Небензя.

Рада Безпеки ООН має розглянути можливість ослаблення санкцій, уведених проти КНДР. Про це 13 червня заявив постійний представник РФ у всесвітній організації Василь Небензя, повідомило ТАСС.

За його словами, Північна Корея демонструє готовність до денуклеаризації, тому країну "потрібно надихати на подальші кроки".

Постпред РФ, який у червні виконує функції голови Ради Безпеки ООН, зазначив, що готовий обговорити з американською колегою Ніккі Гейлі підсумки нещодавнього саміту США і КНДР.

Небензя додав, що покроковий план для переговорів із Пхеньяном ще у 2017 році запропонували Росія та Китай. Тепер же можна спостерігати "рух у цьому напрямку".

Радбез ООН неодноразово розширював санкції проти КНДР через ракетні та ядерні випробування, які проводила країна.

12 червня на острові Сентоса в Сінгапурі президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин провели закриті переговори. За підсумками американо-північнокорейського саміту, що відбувся цього ж дня, було підписано угоду: Вашингтон пообіцяв надати КНДР гарантії безпеки, а Пхеньян підтвердив прихильність до повної денуклеаризації Корейського півострова.

Після цього президент США заявив, що ядерної загрози з боку КНДР більше немає.