Нурмагомедов заявив, що може покинути UFC: Гонорар мій можете залишити собі, тільки щоб він у вас у горлі не застряг

Нурмагомедов: У нас у Росії ми своїх не кидаємо, і я за свого брата піду до кінця
Фото: khabib_nurmagomedov / Instagram

Російський боєць Хабіб Нурмагомедов заявив, що готовий розірвати контракт з Абсолютним бійцівським чемпіонатом, якщо організація дискваліфікує бійця з його команди Зубайру Тухугова.

Росіянин Хабіб Нурмагомедов заявив, що Абсолютний бійцівський чемпіонат (UFC) хоче покарати лише його команду за бійку після бою з ірландцем Конором Макгрегором і він готовий покинути UFC, якщо організація дискваліфікує члена його команди Зубайру Тухугова. Про це Нурмагомедов написав в Instagram.

"Якщо ви думаєте, що я буду мовчати, то ви помиляєтеся, ви скасували бій Зубайри і хочете звільнити його тільки за те, що він ударив Конора, після того як Конор першим ударив мого іншого брата... То знайте, що ви й мене втратите разом із ним, у нас у Росії ми своїх не кидаємо, і я за свого брата піду до кінця, і якщо ви все-таки зважитеся його звільнити, то й мені не забудьте надіслати розірваний контракт, в іншому разі я сам його порву", – пригрозив він.

Нурмагомедов додав, що UFC не віддає йому гонорару за бій.

"Гонорар мій, який ви не віддаєте і з якими ви так возитеся, можете залишити собі, тільки дивіться, щоб він у вас у горлі не застряг, ми свою честь відстояли – і це найголовніше", – підсумував спортсмен.

6 жовтня в Лас-Вегасі російський боєць переміг ірландця Конора Макгрегора в четвертому раунді, після чого у клітці та за її межами почалася масова бійка. Нурмагомедов вийшов за межі октагону і почав бійку із тренером ірландського бійця з американського джиу-джитсу Ділоном Денісом. Макгрегор вступив у бійку з Тухуговим.

Нурмагомедову не вручили чемпіонського поясу UFC за перемогу в поєдинку з Макгрегором через те, що він порушив правила, покинувши октагон до офіційного оголошення результату поєдинку. Покидати клітку відразу після бою заборонено правилами UFC. У підсумку переможця оголосили без бійців, їх вивели із клітки за рішенням суддів.

На прес-конференції після бою Нурмагомедов попросив вибачення в комісії. Через інцидент йому зупинили виплату $2 млн за перемогу над Макгрегором.