Перший випадок коронавірусу 2019-nCoV зареєстровано на Філіппінах

Усього через підозру на коронавірус на Філіппінах проводять спостереження за 29 пацієнтами
Фото: ЕРА

У китаянки, яка прибула на Філіппіни з китайського Уханя, наразі немає  симптомів захворювання, водночас лабораторний тест підтвердив у неї коронавірус 2019-nCoV.

На Філіппінах 30 січня зареєстровано перший підтверджений випадок зараження коронавірусом 2019-nCoV із Китаю, повідомила пресслужба філіппінського міністерства охорони здоров'я.

Аналізи 38-річної китаянки, яка прибула на Філіппіни з китайського Уханя 21 січня, зробили в лабораторії в австралійському Мельбурні. Результат на 2019-nCoV – позитивний.

Китаянка прибула на Філіппіни з Уханя через Гонконг.

25 січня її госпіталізували з кашлем. "Наразі симптомів у неї немає", – ідеться в повідомленні.

Міністерство зазначає, що вживають усіх необхідних заходів обережності.

Усього через підозру на коронавірус на сьогодні на Філіппінах проводять спостереження за 29 пацієнтами.

Уперше новий тип вірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили в китайському Ухані 31 грудня 2019 року. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура і кашель.

21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передавання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини.

23 січня надзвичайний комітет ВООЗ після дводенного екстреного засідання вирішив поки що не оголошувати надзвичайної ситуації у сфері суспільної охорони здоров'я, що має міжнародне значення. 27 січня ВООЗ виправила оцінку ризику коронавірусу 2019-nCoV на глобальному рівні з "помірного" на "високий".

В Україні жодного випадку зараження вірусом станом на 30 січня немає. Усім прибулим в аеропорт "Бориспіль" із Китаю вимірюють температуру.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Адханом Гебреєсус повідомив, що 30 січня надзвичайний комітет ВООЗ ще раз збереться на екстрене засідання через поширення коронавірусу 2019-nCoV.

Станом на 30 січня від нового китайського коронавірусу померло 170 осіб, зареєстровано понад 7 тис. підтверджених випадків захворювання. Окрім Китаю і Філіппін, вірус зареєстровано у 17 країнах.