Під Мінськом затримали понад 30 бійців іноземної військової компанії

У Білорусі затримали бійців іноземної ПВК. Із якої країни приїхали затримані, не уточнюють
Фото: depositphotos.com

За даними білоруського державного інформагентства БЕЛТА, 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії затримали сьогодні вночі. Інші подробиці поки що невідомі.

У ніч на 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали 32 бойовиків іноземної приватної військової компанії під Мінськом. Про це повідомило білоруське державне агентство БЕЛТА.

Інших подробиць наразі не наводять.

Менш ніж за два тижні в Білорусі мають провести президентські вибори. Білоруська ЦВК зареєструвала п'ятьох кандидатів. Окрім чинного президента Олександра Лукашенка, на пост глави держави претендують співголова об'єднання "Говори правду" Андрій Дмитрієв, ексдепутатка Ганна Канопацька, лідер партії "Білоруська соціал-демократична громада" Сергій Черечень і дружина заарештованого блогера Сергія Тихановського Світлана.

Водночас двох суперників Лукашенка до участі у виборах не допустили. Зокрема, Центрвиборчком забракував понад половину підписів на підтримку висунення ексдипломата Валерія Цепкала і відмовилася реєструвати ексбанкіра Віктора Бабарика, якого вважають основним конкурентом чинного глави держави.

Зараз Бабарико перебуває під вартою. Білоруські правоохоронці обвинуватили його у фінансових злочинах. У білоруському КДБ стверджували, що до діяльності Бабарика причетні "ляльководи" з-поміж "великих начальників у "Газпромі".

Цепкало минулого тижня поїхав у Росію, побоюючись арешту.

24 липня Лукашенко, виступаючи перед військовими, заявляв про ймовірну участь іноземних ПВК для організації "майдану" в Білорусі.