Пєсков заявив, що питання про об'єднання Росії і Білорусі не стоїть на порядку денному

Пєсков: Білорусь – це союзник Росії з великої літери
Фото: ЕРА

За словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, Білорусь є братнім партнером Росії та її стратегічним союзником.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив 17 грудня журналістам, що питання про об'єднання Росії і Білорусі в єдину державу не стоїть на порядку денному, повідомляє "Интерфакс-Запад".

За словами Пєскова, такої теми не обговорювали і про це немає жодних розмов. Він зазначив, що Росія та Білорусь мають союзницькі відносини і Білорусь є братнім партнером Росії, її стратегічним союзником.

Речник Кремля наголосив, що Білорусь – це союзник Росії "з великої літери". Пєсков зазначив, що всі плани щодо розширення інтеграції в межах Союзної держави "концептуально прописані в тих документах, які є в арсеналі договірно-правової бази".

На прохання прокоментувати слова президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що його країна не поступиться суверенітетом, Пєсков відповів, що стосовно приватних розмов Лукашенка, які нібито були, інформацію "спростували білоруські колеги".

15 грудня видання "Наша Ніва" повідомило, що Лукашенко провів нараду з вищим керівництвом країни, присвячену тиску Росії і питанням незалежності держави. Зазначали, що засідання відбулося кілька днів тому, до того як Лукашенко заявив на зустрічі з журналістами, що "суверенітет є для Білорусі святим поняттям".

16 грудня прес-секретар Лукашенка Наталія Ейсмонт повідомила, що президент Білорусі не проводив наради на тему незалежності країни.