Поліція оглянула квартиру журналістки "Новой газеты", яка пише про переслідування геїв у Чечні

У квартирі Костюченко побувала поліція
Фото: МВД России / Facebook

За словами журналістки "Новой газеты" Олени Костюченко, поліцейські увійшли до її квартири, оскільки там нібито міг перебувати злочинець.

2 червня в Москві поліцейські оглянули квартиру журналістки "Новой газеты" Олени Костюченко, оскільки там нібито міг переховуватися чоловік, який учинив злочин у під'їзді будинку, у якому вона мешкає. Про це журналістка написала у Facebook.

Сама Костюченко перебувала тоді у відрядженні. Вона зазначила, що в її квартирі "купа робочих матеріалів і всі документи щодо збору власників нашого будинку".

"Приїхала редакція, адвокат, сестра. Приїхав начальник відділу внутрішніх справ "Текстильники". З'явилася версія – у квартирі переховується злочинець. Квартиру відчинили, співробітник увійшов з адвокатом і сестрою. Походили, подивилися, повідчиняли шафи. Злочинця не виявлено. Поліція пішла", – написала Костюченко.

У прес-службі столичного главку поліції агентству ТАСС повідомили, що від громадян надійшла інформація, що в одній із квартир будинку на вулиці Чистова може перебувати невідома особа, яка вчинила злочин, тоді як господиня поїхала у відрядження. За словами співрозмовника агентства, відчинили квартиру з дотриманням усіх процесуальних норм, під час її огляду жодних сторонніх осіб там не виявили.

Костюченко пише про проблеми ЛГБТ-спільноти, зокрема про масові переслідування геїв у Чечні. Вона також приділяє увагу темі реновації в Москві, що передбачає знесення житлових будинків.