Поліція відпустила затриманих після вибуху в Північній Ірландії

Поліція дозволила жителям повернутися до своїх будинків
Фото: ЕРА (архів)

Поліція Північної Ірландії заявила, що відпустила чотирьох підозрюваних в організації вибуху в Деррі без будь-яких умов.

21 січня поліція Північної Ірландії відпустила чотирьох чоловіків, яких підозрювали у причетності до вибуху в Деррі, і затримала ще одного. Про це поліцейські повідомили у Twitter.

19 січня в центрі міста біля будівлі суду вибухнув автомобіль, ніхто не постраждав. Наступного дня поліція затримала чотирьох осіб.

"Чотирьох чоловіків (віком 42, 34 роки і двох віком 21 рік), яких заарештували детективи, що розслідували вибух на вулиці Бішоп-стріт у Деррі... звільнили без будь-яких умов. 50-річний чоловік, заарештований сьогодні, залишається під вартою в поліції", – ідеться в повідомленні поліції від 21 січня.

У поліції також заявили, що три повідомлення про можливу підготовку вибуху в Деррі виявилися помилковими і жителям дозволили повернутися до своїх будинків.

"Ми можемо підтвердити, що всі три попередження є помилковими, але ми не можемо недооцінювати впливу цих інцидентів на нашу спільноту", – заявив комендант округу Гордон МакКалмонт.

Однією з головних версій вибуху автомобіля є діяльність угруповання "Нова ІРА", яке відкололося від Ірландської республіканської армії (ІРА) і не визнало мирової угоди в регіоні від 1998 року.