Польське громадське радіо вибачилося за мапу України без Криму

Редакція Polskie Radio Rzeszów спростувала наявність злого умислу за розміщення на своєму сайті мапи України без Криму
Фото: Polskie Radio Rzeszów / Facebook

Polskie Radio Rzeszów назвало технічною помилкою публікацію новини про введення безвізового режиму для України з мапою без Кримського півострова.

Польське громадське радіо визнало свою помилку у зв'язку з публікацією карти України без Криму, повідомляє посольство України в Польщі на сторінці у Facebook.

"Редакція визнала свою технічну помилку, вибачилася, заперечила наявність будь-якого злого умислу і невідкладно замінила мапу України на правильну", – ідеться в повідомленні.

У посольстві зазначили, що в інтернеті "гуляє ще багато таких викривлених мап, які вводять в оману користувачів, особливо з інших країн".

"Важливо об'єднати зусилля українців, поляків та представників інших дружніх нам народів, аби такі мапи виявляти і невідкладно реагувати", – додали в диппредставництві.

13 червня громадський мовник Polskie Radio Rzeszów проілюстрував новину про дію безвізового режиму України з ЄС мапою без Криму.

Росія анексувала Крим і Севастополь після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Україна та більшість країн світу не визнають приєднання півострова до РФ.