Помпео прибув до Мінська. Це перший візит держсекретаря США до Білорусі за 25 років

Помпео прибув до Мінська
Фото: EPA

Під час візиту в Мінськ держсекретар США Майк Помпео має намір зустрітися із президентом Білорусі Олександром Лукашенком і міністром закордонних справ Володимиром Макеєм.

Державний секретар США Майк Помпео 1 лютого прибув до Мінська. Про це повідомляє білоруське держінформагентство "Белта".

Під час візиту, написав глава Держдепартаменту США у Twitter, він зустрінеться із президентом Білорусі Олександром Лукашенком і міністром закордонних справ країни Володимиром Макеєм.

Помпео додав, що держсекретар США приїжджає в Білорусь уперше за 25 років.

Дипломатичні відносини між США і Білоруссю було встановлено 28 грудня 1991 року, невдовзі після того, як Білорусь оголосила про незалежність. У 1994 році країну відвідав президент Сполучених Штатів Білл Клінтон – це був перший і наразі єдиний візит американського глави держави в Білорусь.

У 2004 році Вашингтон ввів економічні санкції проти Білорусі та особисто президента Лукашенка. В ухваленому Конгресом "Акті про демократію в Білорусі" містилися вимоги до білоруської влади звільнити політичних в'язнів, припинити переслідування опозиціонерів та ЗМІ, а також провести чесні вибори президента.