Президент Філіппін дозволив стріляти по порушниках правопорядку під час карантину

Родріго Дутерте вводить екстрені заходи для запобігання протестам
Фото: Rody Duterte / Facebook

Президент Філіппін Родріго Дутерте повідомив, що не каратиме поліцію в разі вбивства протестувальників.

Президент Філіппін Родріго Дутерте дозволив відкривати вогонь на ураження по людях, що становлять загрозу в умовах карантину. Про це він повідомив у ефірі телеканала .

Приводом для цього стали масові акції протесту проти дефіциту продовольства, які відбулися в Кесон-Сіті 1 квітня, незважаючи на введені обмежувальні заходи.

За словами Дутерте, він не каратиме поліцію, військових і регіональну владу за вбивства громадян у разі непокори чи опору.

Начальник національної поліції Арчі Гамбоа повідомив ABS-CBN News, що його підлеглі не відкриватимуть вогню по протестувальниках.

У вересні 2019 року Дутерте заявляв, що громадяни можуть стріляти у чиновників-корупціонерів, але це потрібно робити так, щоб не вбити їх. Він зазначив, що громадянам, які вистрілили в того, хто вимагає хабаря, дадуть лише умовний строк.

Влада Філіппін із середини березня ввела карантин на місяць на острові Лусон. На Філіппінах зареєстровано 2633 випадки зараження коронавірусом. Жертвами COVID-19 стали 107 осіб, 51 людина одужала.