Президентку Естонії перевіряють на коронавірус

Кальюлайд повернулася зі США сьогодні
Фото: ЕРА

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд під час поїздки до США взяла участь у конгресі Американського комітету зі зв'язків із громадськістю Ізраїлю, після чого організатори заявили, що у двох учасників виявили коронавірус. Серед присутніх на заході також були віцепрезидент США Майк Пенс, держсекретар Майк Помпео і десятки конгресменів.

Президентка Естонії Керсті Кальюлайд, яка сьогодні повернулася з робочої поїздки до США, відмовилася брати участь у заходах, присвячених ювілею Конгресу Естонії, через ризик поширення коронавірусу. Про це повідомляє Естонська громадська телерадіомовна компанія ERR.

"Сьогодні глава держави мала виступити на урочистих зборах на честь 30-річчя Конгресу Естонії, але оскільки результати тесту ще не готові, то з метою мінімізувати ризик поширення коронавірусу президентка вирішила не брати участі в них", – повідомив радник президентки Тааві Ліннамяе.

Кальюлайд у США взяла участь у конгресі Американського комітету зі зв'язків із громадськістю Ізраїлю, після чого організатори заявили, що у двох учасників виявили коронавірус. Серед присутніх на заході також були віцепрезидент США Майк Пенс, держсекретар Майк Помпео і десятки конгресменів, ідеться в повідомленні.

За словами радника Кальюлайд, члени делегації Естонії у поїздці ретельно стежили за дотриманням правил гігієни.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 почався у грудні 2019 року в китайському Ухані.

Станом на початок доби 7 березня в Китаї від коронавірусу померло 3070 осіб, підтверджено 80 651 випадок захворювання (із них за останню добу – 99). За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я на 6 березня, за межами материкового Китаю зареєстрували 17 481 випадок зараження коронавірусною інфекцією, 335 осіб померли.

Американський Інститут Джона Гопкінса повідомляв, що кількість хворих у світі перевищила 100 тис.