Причини смерті двох українців на Балі поки що не встановлено – МЗС України

Результати тестів на коронавірусну інфекцію двох померлих в Індонезії українців виявилися негативними
Фото: EPA

Правоохоронні органи Індонезії чекають на результати експертизи речових доказів, проводять токсикологічний аналіз крові померлих, повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Причин смерті двох громадян України, знайдених мертвими на острові Балі в Індонезії, поки що не встановлено. Про це "Інтерфакс-Україна" повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорельцев.

За його словами, місцева поліція очікує на результати експертизи речових доказів, проводять токсикологічний аналіз крові померлих.

"За інформацією слідчого, який здійснює провадження у справі, поліцейський відділок району Кута міста Денпасар найближчим часом очікує отримати результати експертизи речових доказів, зібраних у готельному номері, де мешкали українці. Правоохоронні органи Індонезії наразі проводять попередній токсикологічний аналіз крові померлих щодо наявності в ньому отруйних речовин", – сказав Погорельцев.

Він зазначив, що в разі неможливості встановлення причин смерті за результатами зазначених аналізів проведуть аутопсію тіл.

У МЗС розповіли, що посольство України в Індонезії разом з місцевими органами влади і родичами опрацьовують питання оформлення документів про смерть та виконання інших дій щодо репатріації померлих.

Справа наразі на контролі департаменту консульської служби МЗС і посольства України в Індонезії.

Тіла двох українців виявили 29 квітня. У поліції заявили, що ознак насильства немає. Як запобіжний захід тіла евакуювали за протоколами COVID-19. 4 травня надійшли результати тестів на коронавірусну інфекцію, вони виявилися негативними.

Імовірні імена померлих повідомили в чаті українських туристів на Балі – Андрій Сусленко (54 роки) і Тетяна М'єнчинська (52 роки).