Прилєпін заявив, що йде з батальйону "ДНР"

Прилєпін мріє повернутися в Слов'янськ, але не може
Фото: ЕРА

Російський письменник Захар Прилєпін, який співпрацює з бойовиками "ДНР", заявив, що сторони конфлікту на сході України не планують активних бойових дій.

Російський письменник Захар Прилєпін, який співпрацює з бойовиками "ДНР", у липні залишить посаду заступника командира 16-го батальйону "ДНР". Про це він написав у виданні "Свободная пресса".

За словами письменника, створений ним батальйон вийшов із полку спеціального призначення і перейшов у ракетні війська. "Тепер ми – ракетники. Специфіка, прямо кажучи, не моя", – пояснив він.

Соратник бойовиків заявив, що мріяв повернутися у звільнений українською армією Слов'янськ, але його "бажань та ресурсів" виявилося замало для цього.

Ще однією причиною того, що він покидає батальйон, є відсутність планів активних бойових дій у сторін конфлікту на сході України. За даними Прилєпіна, "наступати не буде ні та, ні ця сторона, основна сутичка відбудеться під килимом у момент виборів українського президента", запланованих на 31 березня 2019 року. Письменник додав, що за два роки "донбаської служби" у нього накопичилося багато невирішених справ у Росії.

13 лютого 2017 року Прилєпін заявив, що став "замкомбата" в терористичному угрупованні "ДНР". Згодом на сайті ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка з'явилася інформація, що він надав письменнику "позачергове військове звання майора".