Принц Гаррі та герцогиня Меган заявили про намір відмовитися від королівського статусу

Подружжя має намір і надалі підтримувати Її Величність королеву Великобританії
Фото: sussexroyal / Instagram

Британський принц Гаррі й герцогиня Сассекська Меган складуть обов'язки, пов'язані зі статусом королівської сім'ї, прагнутимуть до фінансової незалежності і мають намір жити на два будинки – у Великобританії та Північній Америці.

Британський принц Гаррі та його дружина Меган заявили, що відмовляються від королівського статусу і мають намір стати фінансово незалежними. Про це йдеться в заяві герцога та герцогині Сассекських в Instagram.

Таке рішення британський принц і його дружина ухвалили після кількох місяців роздумів.

"Ми маємо намір відмовитися від статусу високопоставлених членів королівської сім'ї і працювати над тим, щоб стати фінансово незалежними", – ідеться в їхній заяві, оприлюдненій 8 січня.

Подружжя повідомило, що тепер вони збираються жити не тільки у Великобританії, але й у Північній Америці.

"Ця географічна рівновага дасть нам змогу виховати нашого сина із вдячністю до королівської традиції, до якої він належить за правом народження, а також надасть нашій родині можливість зосередитися на наступній главі, включно зі створенням нової благодійної організації", – ідеться в заяві.

Принц Гаррі та його дружина підкреслили, що мають намір і надалі підтримувати Її Величність королеву.

Принц Гаррі та акторка Меган Маркл одружилися 19 травня 2018 року в каплиці Святого Георгія в околицях Віндзорського замку. Королева Великобританії Єлизавета II подарувала молодятам титули герцога і герцогині Сассекських.

Арчі Гаррісон Маунтбаттен-Віндзор народився о 5.26 6 травня 2019 року. Він є першою дитиною герцога та герцогині Сассекських і сьомою – у черзі на трон.