Протести в Міннеаполісі. Влада ухвалила рішення про введення Нацгвардії

У Міннеаполісі спалахнули протести
Фото: ЕРА

Мерія американського міста Міннеаполіс (штат Міннесота) попросила допомоги Національної гвардії США, щоб упоратися із заворушеннями, які виникли під час протестів у зв'язку із загибеллю чорношкірого чоловіка від рук поліцейських. Губернатор Міннесоти Тім Волз підписав відповідне розпорядження.

Губернатор американського штату Міннесота Тім Волз 28 травня підписав розпорядження про введення Національної гвардії через заворушення в Міннеаполісі, які розпочалися після смерті затриманого поліцією чорношкірого чоловіка.

У документі йдеться про те, що Волз ухвалив таке рішення після звернення мерії міста.

"Відновіть місто, відновіть нашу систему правосуддя і відновіть відносини між правоохоронними органами й тими, кого вони зобов'язані захищати. Смерть Джорджа Флойда має привести до справедливості й системних змін, а не смерті та руйнувань. Як сказала сім'я Джорджа Флойда: "Флойд не хотів би, щоб люди постраждали. Він жив своїм життям, захищаючи людей". Об'єднаймося, щоб відновити, пам'ятати й шукати справедливість для Джорджа Флойда", – заявив губернатор.

Він додав, що захищатиме право на протест жителів штату.

Указом губернатора також оголошено надзвичайну ситуацію в Міннеаполісі.

Флойд помер 25 травня незабаром після жорсткого затримання поліцейськими, один з офіцерів його душив. Як стало відомо, патрульні підозрювали Флойда в тому, що він розрахувався підробленою 20-доларовою купюрою.

Демонстранти вийшли на вулиці й почали закидати поліцейські відділки петардами і пляшками. Під час протестів було пограбовано магазин, невідомі підпалили кілька промислових і торгових будинків. Одна людина загинула. Рідні Флойда звернулися до протестувальників із проханням не допускати насильства.