Протоієрей РПЦ заявив, що росіяни вимирають і їх замінять мігранти

Смирнов запевняє, що світовий істеблішмент прагне до того, щоб у світі залишився один мільярд людей
Фото: wikipedia.org

На думку протоієрея Російської православної церкви Димитрія Смирнова, Росія наближається до кінця світу, однак нічого поганого в цьому немає, оскільки "наприкінці буде пришестя Христа на Землю, і немає нічого прекраснішого".

Священник Російської православної церкви Димитрій Смирнов упевнений, що на тлі карантину в Росії може зрости кількість абортів, у зв'язку із чим народжуваність упаде, а країна почне вимирати. Про це 26 квітня він повідомив у коментарі "Комсомольской правде".

За його словами, "світовий істеблішмент прагне до того, щоб залишився один мільярд", і Росія не відстає від цього тренду й навіть "попереду планети всієї".

Протоієрей упевнений, що незабаром росіян замінять мігранти. Він зазначив, що вже зараз "на вулицях багато народу із Середньої Азії, вони їздять велосипедами й розносять нам їжу", і громадяни РФ поміняються з ними місцями.

На думку священнослужителя, виною всьому – легалізація абортів. Він заявив, що "сучасні світські жінки заточені на просування по службі, освіту, грошову роботу" і їм не потрібні діти. А держава, за його словами, "заохочує вбивства дітей і навіть їх оплачує".

Крім того, священник вважає, що Росія рухається до кінця світу, однак називає "Апокаліпсис" Іоанна Богослова найоптимістичнішою книгою, "тому що наприкінці буде пришестя Христа на Землю, і немає нічого прекраснішого".

За даними офіційного інтернет-ресурсу для інформування населення з питань COVID-19 "Стопкоронавирус.рф", станом на 28 квітня в Росії зафіксовано понад 93,5 тис. випадків інфікування, з них 8456 людей одужали, 867 померли. До загальної статистики РФ також заносять інформацію з незаконно анексованого Криму.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.