Путін заявив, що під час презентації нових російських ракет як мішень було зображено не Флориду

Путін запропонував журналісту ще раз вивчити презентацію з ракетним ударом
Скріншот: ЕРА

Президент Росії Володимир Путін запропонував американцям уважніше вивчити показану їм презентацію, щоб переконатися, що РФ не використовувала США як мішень для нових російських ракет.

Немає свідчень того, що у презентації, яку демонстрували під час виступу президента Росії Володимира Путіна перед Федеральними зборами навесні 2018 року, було показано бомбардування ядерними ракетами американського штату Флорида. Про це заявив Путін в інтерв'ю телеканалу Fox News, записаному після його зустрічі із президентом США Дональдом Трампом у Гельсінкі.

Ведучий Fox News у бесіді з Путіним згадав, що під час промови російського президента на презентації нової зброї РФ використала кадри з картою Флориди.

"Що стосується відеоматеріалів, вони не говорять про те, що ця ракета спрямована на США, вам треба подивитися їх уважніше", – заявив Путін. Журналіст зазначив, що в інфографіці йшлося про Флориду.

"Там неправда. Ні. Там не було написано "Флорида". Подивіться уважніше", – відповів російський президент. Журналіст підкреслив, що там була карта із зображенням Флориди. Однак президент Росії знову почав це заперечувати і запропонував подарувати кореспонденту ці матеріали, щоб він міг їх уважніше вивчити.

На презентації Путіна чітко видно затоку Тампа та озеро Окічобі у Флориді. Скріншот: Life / YouTube; карта Google

1 березня під час звернення до Федеральних зборів Путін розповів про створення крилатої ракети з ядерною енергоустановкою і "практично необмеженою дальністю польоту", яка поки не має назви, але її перевірили на полігоні наприкінці 2017 року.

Також, за його словами, уже взято на озброєння гіперзвуковий авіаційно-ракетний комплекс "Кинджал", почалося серійне виробництво нового ракетного комплексу "Авангард" і тривають випробування важкої міжконтинентальної ракети "Сармат".

Під час виступу глави Кремля показали відео з пробними запусками ракет та анімаційні ролики з моделюванням ураження умовних цілей.