Путін заявив, що підозрювані в отруєнні Скрипалів є "цивільними особами"

Путін сказав, що Петрова і Боширова знайшли
Фото: ЕРА

Підозрюваних в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля Олександра Петрова та Руслана Боширова знайшли, і в Кремлі знають, "хто це такі", заявив президент РФ Володимир Путін.

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Лондон підозрює в отруєнні колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, є цивільними особами. Про це під час пленарного засідання на Східному економічному форумі 12 вересня заявив президент РФ Володимир Путін, повідомляє "Интерфакс".

Путін наголосив, що Петрова і Боширова знайшли і в Кремлі знають, "хто це такі".

Глава Кремля сподівається, що ці люди "самі з'являться і про себе розкажуть". Він додав, що "нічого там особливого і кримінального немає".

Скрипаля і його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним агентом "Новачок" у березні 2018 року в британському Солсбері. Жінку виписали з лікарні у квітні, а колишнього шпигуна – у травні.

Лондон стверджує, що "Новачок" розробили в Росії. Москва цю інформацію заперечує.

5 вересня у прокуратурі Британії назвали імена підозрюваних у нападі на Скрипалів, це росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов. Прем'єр-міністр країни Тереза Мей заявила, що вони є офіцерами Головного розвідувального управління РФ.

Вона додала, що Великобританія не проситиме РФ про екстрадицію підозрюваних. За словами Мей, Лондон видав європейський ордер на їхній арешт і незабаром видасть "червону картку" Інтерполу.

У МЗС РФ заявили, що фото та імена Петрова і Боширова нічого їм не кажуть.

Видання The Sun писало 6 вересня, що Петров і Боширов – не справжні імена, водночас секретна служба Великобританії має справжні дані цих людей.

Мей підкреслила після оголошення інформації про підозрюваних, що Лондон має намір домагатися розширення санкцій ЄС проти Росії.