Путін заявив, що Росія готова до діалогу зі Сполученими Штатами, щойно США "дозріють"

Путін: США мають самі вирішити, чи потрібно їм розвивати відносини з Росією
Фото: ЕРА

За словами президента Росії Володимира Путіна, його американський колега Дональд Трамп самостійно ухвалює рішення, однак зробити певні речі йому заважає сформована у США система.

Росія готова розвивати відносини зі США, щойно вони "дозріють" для діалогу, заявив в інтерв'ю НТВ, опублікованому 23 червня, президент РФ Володимир Путін.

Російський президент зазначив, що США не вдасться "протиснути" Росію щодо якихось міжнародних питань, таких як Іран або Венесуела.

За словами Путіна, "діалог, звичайно, потрібен". Він додав, що США мають своє уявлення про те, як вирішують ті чи інші питання, Росія – своє. Президент РФ підкреслив, що без діалогу неможливо дійти консенсусу, тому РФ "із задоволенням буде розвивати ці відносини", щойно Сполучені Штати виявлять готовність.

Путін також заявив, що президент США Дональд Трамп самостійно ухвалює рішення, однак зробити певні речі йому заважає сформована у США система.

Російський президент зазначив, що "багато речей, які він хотів би зробити, зробити не видається можливим, хоча багато залежить від політичної волі".

Путін додав, що США мають самі вирішити, потрібно їм розвивати відносини з Росією чи ні.

Останній повноформатний саміт Путіна і Трампа відбувся 16 липня 2018 року в Гельсінкі. Переговори президентів тривали 2 години 10 хвилин.

Трамп збирався провести повноформатну зустріч із Путіним 1 грудня 2018 року в межах  саміту в Аргентині, але 29 листопада заявив про скасування зустрічі у зв'язку з тим, що РФ не повернула Україні захоплених у Чорному морі кораблів і не звільнила військових моряків. У Кремлі 1 грудня заявили, що Путін і Трамп провели коротку неформальну зустріч на полях саміту G20 у Буенос-Айресі. У Білому домі підтвердили інформацію про розмову.

Трамп заявив, що готовий до зустрічі з Путіним на саміті країн "Великої двадцятки" в Японії 28–29 червня 2019 року.

Речник Кремля Дмитро Пєсков говорив, що США поки не виявляють ініціативи щодо погодження зустрічі Путіна і Трампа в японській Осаці.