Рейтинг Трампа у США впав після публікації доповіді спецпрокурора Мюллера

Розслідування не встановило факту співробітництва виборчого штабу Трампа з росіянами, однак він намагався впливати на розслідування правоохоронців
Фото: ЕРА

Згідно з опитуванням громадської думки, проведеним компанією Ipsos, 37% дорослого населення США схвалює результати роботи Дональда Трампа на посту президента країни після оприлюднення доповіді спецпрокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори у Сполучених Штатах. Це найнижчий результат Трампа за рік.

Після публікації доповіді спеціального прокурора Роберта Мюллера про російське втручання у вибори президента США кількість американців, які схвалюють президента Дональда Трампа, впала до найнижчого рівня за рік. Про це говорять дані опитування громадської думки, проведеного компанією Ipsos на замовлення агентства Reuters.

Згідно з опитуванням, 37% дорослого населення США схвалили результати роботи Трампа на посту президента США, що на 3% нижче порівняно з даними аналогічного опитування, проведеного 15 квітня.

Опитування проводили онлайн по всій території Сполучених Штатів. Було опитано 1005 осіб, із них 924 були ознайомлені з доповіддю Мюллера.

Спецпрокурор заявив, що розслідування не встановило факту співробітництва виборчого штабу Трампа з росіянами, однак слідчі виявили "численні дії президента, які могли спричинити надмірний вплив на розслідування правоохоронців".

Мюллер із травня 2017 року розслідував імовірну змову оточення президента США із Кремлем. Кримінальні справи порушено проти десятків людей, зокрема політтехнолога Пола Манафорта і колишнього радника Трампа з питань національної безпеки Майкла Флінна. Трамп називав розслідування Мюллера незаконним і "ґрунтованим на брехні".

14 березня 2019 року Палата представників Конгресу США одностайно проголосувала за резолюцію про публікацію доповіді Мюллера.

22 березня стало відомо про завершення  розслідування Мюллера.

24 березня генеральний прокурор США Вільям Барр надіслав Конгресу листа. У ньому йшлося, що розслідування можливого втручання Росії у президентські вибори у США 2016 року, яке проводив спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, не виявило доказів свідомої змови Трампа і співробітників його передвиборчого штабу з Росією. Однак факт втручання Росії у вибори під сумнів не ставили.

Ці висновки генпрокурор підтвердив 18 квітня на прес-конференції перед презентацією доповіді в Конгресі.