Рятувальники не знайшли вцілілих унаслідок аварії Boeing 737 MAX 8 в Індонезії

Рятувальники виявили кілька частин тіл пасажирів лайнера
Фото: ЕРА

Водолази намагаються дістатися до фюзеляжу Boeing 737 MAX 8, який зазнав аварії в Індонезії і зараз лежить на глибині приблизно 35 метрів.

Рятувальники не знайшли вцілілих унаслідок аварії Boeing 737 MAX 8 малайзійської авіакомпанії Lion Air в Індонезії. Про це повідомляє агентство dpa.

Керівник Національного агентства Індонезії з пошуку й порятунку Мухаммад Суогі повідомив, що рятувальники обшукали поверхню моря і не знайшли жодної людини, яка б вижила.

Суогі зазначив, що було виявлено кілька частин тіл пасажирів лайнера.

Він також розповів, що водолази намагаються дістатися до фюзеляжу Boeing 737 MAX 8, який лежить на глибині приблизно 35 метрів.

Агентство зазначає, що Європейський союз видалив індонезійські авіалінії з переліку перевізників, які не відповідають міжнародним стандартам безпеки.

2007 року було введено повну заборону на експлуатацію індонезійських авіакомпаній у Європі після низки смертельних інцидентів у небі.

Лайнер 29 жовтня виконував рейс JT61 зі столиці Джакарти в місто Пангкал-Пінанг на острові Бангка-Белітунг. Він зник із радарів майже відразу після зльоту. Рятувальні служби країни повідомили, що літак упав у море неподалік від острова Ява. Незадовго до втрати зв'язку літак надіслав запит на повернення в аеропорт Джакарти.

На борту перебувало 178 дорослих пасажирів, одна дитина, двоє немовлят, семеро членів екіпажу – загалом 189 осіб. Чи вижив хтось, поки невідомо.

В авіакомпанії Lion Air повідомили, що Boeing 737, який зазнав аварії, було виготовлено 2018 року, авіаперевізник експлуатував його з 15 серпня.