Росіяни втопили в Керченській протоці бронемашину

Причиною НП став сильний боковий вітер і вихід машини на відрізок із перепадами глибини
Фото: wikipedia.org

БРДМ-2 затонув в окупованому Росією Криму під час проведення "патріотичної акції", присвяченої Керченсько-Ельтигенській операції 1943 року.

24 липня в Керченській протоці учасники акції "Дорога мужності. Керченський десант", присвяченій Керченсько-Ельтингенській операції, втопили одну з трьох бронемашин, що брали участь в акції. Про це повідомив "Інтерфакс".

Під час перетину протоки БРДМ-2 затонула, екіпаж машини евакуювали, постраждалих немає, повідомляє інформагентство.

За словами Андрія Коннова, прессекретаря військово-технічного товариства, яке проводило акцію, причиною НП став сильний боковий вітер і вихід машини на відрізок із перепадами глибини.

"Інтерфакс" зазначає, що спроба врятувати БРДМ виявилася невдалою. Вода у броньовану машину надходила занадто швидко.

Акцію "Дорога мужності. Керченський десант" проводять у Криму із 2017 року, у межах заходу бронемашини долають 15-кілометрову відстань між Таманню і Кримом через Керченську протоку.

Керченсько-Ельтигенська десантна операція (31 жовтня — 11 грудня 1943 року) — одна з найбільших десантних операцій Другої світової війни. Її тривалість становила 40 діб, підсумком операції стало захоплення плацдарму на Кримському півострові.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу. Наразі між материковою Україною і Кримом діє контрольно-пропускний режим, а Київ де-факто не контролює півострова.